ALT 150 Homlokzati burkolórendszer

Célja

A hátsó szellőzésű függesztett burkolatrendszer az egyik legdinamikusabban haladó irányzat a mélyépítésben. Az építészek és a fejlesztők egyre gyakrabban alkalmazzák terveikben. Az építőmérnöki szervezetek számára a szellőztetett homlokzatok felszerelése mindig előnyös. Az ilyen homlokzatok szerelési munkái az év bármely szakában elvégezhetők. A szellőztetett burkolórendszer mindig ésszerű megoldás a megrendelő számára: lehetőség a céges stílus kialakítására, a működési erőforrás-megtakarítás, az épületéhez hasonló életciklus.

Az Alutech csoport mérnökei csúcstechnológiás általános célú profilrendszert fejlesztettek ki függesztett szellőztetett burkolati rendszerekhez. Az ALT150 rendszer fejlesztése során az ALUTECH cég mérnökei a szellőztetett burkolati rendszerek építése során fellépő kulcsfontosságú problémákat és azok hosszú távú működését vizsgálták. A rendszert a falszerkezettel szemben támasztott aktuális követelmények figyelembevételével fejlesztették ki, és a szellőző homlokzat minden előnyét 100%-ban realizálja.

Műszaki adatok

Az ALUTECH ALT150 hátsó szellőztetésű burkolórendszer egy korszerű módszer az épület energiahatékonyságának növelésére és az üzemeltetési költségek csökkentésére, az épület vonzerejének növelésére az ügyfelek és a bérlők számára azáltal, hogy jobb munka- és szabadidős feltételeket teremt. A szellőző homlokzatok tervezési jellemzői lehetővé teszik az összes épületelem karbantartásmentes élettartamának meghosszabbítását. A szellőztetett homlokzatokban alkalmazott burkolóanyagok széles választékának köszönhetően az épület egyedivé tehető, és mégis könnyedén illeszkedik bármely város építészeti stílusához. A szellőztetett homlokzatoknak nincs igazi alternatívája.

Az ALUTECH ALT150 szellőztetett homlokzati rendszer konzolokból és egy további elemmel összekapcsolt vezetőprofilból áll, amely biztosítja a termikus és mechanikai deformációk korlátlan kiegyenlítését és a beállítási lehetőségek széles skáláját.

Az ALUTECH ALT150 rendszert akasztott szellőztetett homlokzatok építésére tervezték különböző burkolóanyagok felhasználásával. A rendszer szilárdsági tulajdonságai lehetővé teszik akár 150 m magas épületeken történő alkalmazását V-típusú (ötödik) szélterületeken , amit a Melnikov Központi Építőanyag-szerkezetek Kutató-Fejlesztő Intézete (Moszkva) által végzett szakértői vélemény és számítások is megerősítenek.

Az ALT150 rendszer tűzbiztonsági tulajdonságai tekintetében megfelel a különböző funkcionális rendeltetésű épületek külső falaira vonatkozó követelményeknek I tűzállósági fokozatig és С0 tűzveszélyességi osztályig. A rendszer tűzveszélyességi osztálya K0.

Az ALT150 rendszeren alapuló szellőztetett homlokzatok élettartama enyhén agresszív és nem agresszív környezetben legalább 30 év, közepesen agresszív környezetben legalább 25 év. Az élettartam akár 50 évre is növelhető anódos védőbevonat segítségével.

A légrés fenntartja a tömítőanyag állandó páratartalmát, javítva a hőszigetelő tulajdonságokat

A szerkezet könnyen ellenáll a nagy hőmérséklet-ingadozásoknak anélkül, hogy elveszítené tulajdonságait

Az akasztott szellőztetett homlokzat javítja az épület hangszigetelését

A napenergiát a burkolóanyag elnyeli, a légrés biztosítja annak gyors lehűlését

A burkolat védi a falakat és a hőszigetelést a légköri hatásokkal szemben

Nem éghető anyagok alkalmazása biztosítja a tűzbiztonságot

Az ALUTECH ALT150 függesztett szellőztetett homlokzatok rendszere az első olyan T-alakú vezető- és L-alakú konzolon alapuló rendszer, amely nagy merevségi tulajdonságokkal rendelkezik, biztosítja a termikus és mechanikai deformációk korlátlan kompenzációját, és számos beállítási lehetőséget kínál.

Az ALUTECH ALT150 rendszer főbb jellemzői

Professzionális mérnök dokumentáció
A műszaki megoldások katalógusa tartalmazza az ALUTECH ALT150 rendszerrel megvalósítható egységek és szerelvények teljes listáját. A Melnikov Központi Építőanyag-szerkezeti Kutató-Fejlesztő Intézet szakembereinek szakértői jelentése szerint „a műszaki megoldások katalógusának homlokzati rendszer számítással foglalkozó része a szellőztetett burkolati rendszerek etalon eljárásaként ismerhető el”.

Optimális merevségi tulajdonságok

Az ALUTECH ALT150 rendszer alrendszerekre oszlik a többféle vezetőprofil alkalmazása miatt

  • Az AYPC.150.0101 komplex szakaszvezető profilon alapuló alrendszer egy általános célú típushoz tartozik. Az AYPC.150.0101 vezetőprofil megkövetelt merevségét és szilárdságát tökéletesen kiszámították, hogy megakadályozzák a támasztólépcső nagy terhelés esetén történő csökkenését és az alépítmény költségnövekedését, valamint a merevségbe való szükségesnél nagyobb befektetést. A számítások lehetővé teszik 150 m-es magasságig történő használatát (V-szél tartományban). Az alrendszer különféle kidolgozási típusok és rögzítési módok alkalmazását teszi lehetővé.

  • Az ALUTECH ALT150 rendszer AYPC.150.0102 vezetőprofillal kis épületek kerámia gránittal és hasonló anyagokkal történő burkolására szolgál. Az egyszerű T-idomú vezetőt a legkönnyebb szerkezetnek tekintik, de nem rendelkezik a szükséges merevséggel. Az útmutató használata kis terhelésnek kitett kis magasságú épületeknél lehetséges. Szélesebb beállítási tartományával kitűnik a többi rendszer közül.

  • Az ALUTECH ALT150 rendszer AYPC.150.0103 és AYPC.150.0104 vezetőprofilokkal épületek szálcement lemezekkel vagy más lapos anyagokkal történő burkolására szolgál. A szálcement lemezek rögzítési sajátosságai több vezeték alkalmazását teszik szükségessé – a lemezek rögzítéséhez a csatlakozásnál és a közbenső rögzítéshez.

Előnyök

A deformációk korlátlan kompenzációja

ALUTECH ALT150
Korlátozott kompenzációjú vagy szigorúan rögzített rendszerek alkalmazásakor a következmények eltérőek lehetnek: legjobb esetben a homlokzati felület görbülete, a legrosszabb esetben a csatlakozások felszakadása és a homlokzat összeomlása.

Az ALUTECH ALT150 rendszerben a termikus és mechanikai alakváltozások korlátlan kompenzációja valósult meg. Az alakváltozásokat az AYRC.150.0101 vezetőprofil és konzol speciális csatlakozója kompenzálja.

A deformációk korlátlan kompenzációjával rendelkező rendszerek előnye nyilvánvaló: nincs szükség bonyolult fizikai folyamatok vezérlésére, a rendszer ezt autonóm módon hajtja végre. Figyelembe kell venni az épület deformációját is.

Az épületek deformációjának problémája annál fontosabbá válik, minél jobban nő a magasság. Ilyen körülmények között csak a korlátlan alakváltozáskompenzációval rendelkező rendszer tudja a homlokzat megjelenését változatlan formában megőrizni.

Termotechnikai egyenletesség

Az Alutech csoport szakemberei a speciális rendszert úgy alakították ki, hogy minimálisra csökkentsék a konzolok által okozott „hideghidak” hatását a fal hőszigetelő tulajdonságaira. A szigetelés minősége a konzolok számának növekedésével romlik. Az AYPC.150.0101 vezetőprofil kellő merevséggel rendelkezik, hogy minimalizálja a számukat. Ezenkívül hőszigetelő tömítőanyagot használnak a fal és a konzol között. Alacsony hővezetési együtthatójú műanyagból készült. A tömítőanyag csak a tartóelem korróziószigeteléseként használható, ha a rendszert hőszigetelés nélkül használják.

A rendszer kétféle tömítőanyagot használ:

  • műanyag (AYPC.150.0901, AYPC.150.0902), hőszigetelő a rendszerben szigetelőanyaggal;
  • paronit (AYPC.150.0903, AYPC.150.0904), a tartó faltól való korrózió elleni szigetelésére szolgál hőszigetelő anyag nélküli rendszerben (a tűzbiztonsági követelményeknek megfelelően).

Széles beállítási tartomány
Az ALUTECH ALT150 rendszer alkalmazása 250 mm-es falegyenetlenségek elfedését teszi lehetővé, a beállítási tartomány egy támasznál 50 mm. Az alépítmény lehetővé teszi a falak függőleges eltérésének kiegyenlítését 10°-ig az alkatrészek mechanikai kezelése nélkül. A széles beállítási tartomány és az egyszerűség növeli a beépítés sebességét.

Kiegészítő konzol
Rendszerünk egyik know-how-ja egy kiegészítő támogatás alkalmazása gyenge részbázisokon. A kiegészítő támaszték 70%-kal növeli a főtámaszok teherbírását. Más esetekben szükség lesz a támasztékok számának növelésére, ami ronthatja a hőtechnikai egyenletességet és jelentősen megemelheti a költségeket.

Klipsz
Az ALUTECH ALT150 rendszerben lévő kapcsok 1,2 mm vastag ausztenites rozsdamentes acélból készülnek. Ez a fajta acél sikeresen átment minden korróziós teszten a szellőztetett burkolati rendszerekre vonatkozóan, ami garantálja a rendszer működését a homlokzat teljes élettartama alatt. A szükséges szilárdság biztosítása érdekében, különösen 20 m feletti magasságban, a stopli 1,2 mm vastag acélból készül.

Az ALUTECH ALT150 stoplis szerkezet úgy lett kialakítva, hogy az acél nem sérül meg a présalakítás során, és nem voltak feszültségnövelők.

Az ALUTECH ALT150 rendszerben található kapcsok lehetővé teszik a csempék 30°-os elfordítását az előző laphoz képest . Ha szabványos 600×600 mm méretű kerámia gránitot használnak, akkor a forgási sugár legalább 1 m.

Magas korrózióállóság
Minden alkatrész alumíniumból és rozsdamentes acélból készül. Az alumínium alkatrészek anódos kezelése lehetővé teszi a rendszer korrozív környezetben történő használatát. Az alumínium alépítmény korróziógátló tulajdonságai jelentősen felülmúlják a horganyzott acél tulajdonságait. Ugyanakkor az alumínium korróziógátló tulajdonságai a kezelés és a szerelés során nem szenvednek csorbát.

Különféle burkolóanyagok
Az univerzális vezetőprofil különféle típusú homlokzati anyagok rögzítését teszi lehetővé. Ez a burkolóanyagok széles választékát biztosítja.

Könnyű összeszerelés, alacsony munkaintenzitás
Az alépítmény minden alkatrészét használatra kész állapotban szállítjuk, így nincs szükség jelölésre és fúrásra. A rendszer felépítése megakadályozza a telepítési hibákat, ezáltal növeli a megbízhatóságát és a tartósságát. A rendszerben használt szegecskötések az egyik legmegfelelőbb és legkönnyebben használhatók.

Könnyű javítás és alkatrészek cseréje
A burkolat és a különálló alkatrészek cseréje során a szerkezet épsége sértetlen marad. A rendszerelemek újrafelhasználhatók.

A rendszer sokoldalúsága
Az ALUTECH ALT150 rendszer sokoldalú, és különféle típusú arcmunkákhoz használható. A sokoldalúság lehetővé tette a rendszerben lévő alkatrészek számának csökkentését és a különböző rendszerek készletezésétől való eltérést.

Stabil minőség
Az ALUTECH ALT150 rendszer egyik előnye a saját gyártás és a következetes minőségellenőrzés minden szakaszban: az alumíniumötvözettől a késztermék csomagolásáig. Garantáltan megkapjuk az anyagok és alkatrészek szükséges tulajdonságait. Az ügyfél biztos lehet abban, hogy az általa választott és telepített rendszer megfelel annak, amelyik minden teszten átment és pozitív értékelést kapott. A következetes minőség-ellenőrzés biztosítja az ALUTECH ALT150 rendszer megbízhatóságát.

Tervezés

Tokok kompozit panelekből és alumíniumból

A kompozit panelekből és alumíniumból készült tokok új rögzítési módja lehetővé teszi a további szerszámok és kazettás fúrási műveletek elhagyását. Ugyanakkor a rögzítés ugyanolyan megbízható és könnyen megvalósítható marad, mint korábban. Az új rögzítési mód az új AYPC.150.0716 tolókerettel valósítható meg .

Szálcement lemezek rögzítése

Rögzítés szálcement lemezekből

A szálcement lemezek rögzítési technikája speciális megoldásokat igényel. Az ALT150 rendszerben ez a megoldás két új vezetősín bevezetésével valósul meg. A széles T-vezető AYPC.150.0103 elsődlegesként a lemezek illesztésénél, és keskeny L-vezető AYPC.150.0104 a közbenső rögzítéshez.

Kerámia gránit rejtett rögzítése

A kerámia gránit rejtett rögzítése önálló profil- és komponenssorozatként valósult meg a rendszerben, amely nem zavarja a főrendszert. Ez a sorozat gazdaságos vagy kényszercélú vezetősínnel használható. A rejtett rögzítés speciális horgonyokkal, agraffákkal és vízszintes vezetősín rendszerrel történik AYPC.150.0105 . A vízszintes vezetőprofil kamrás (zárt) szakaszú, így a megfelelőihez képest nagyobb merevséggel rendelkezik. A nagy merevség miatt a vezetősín lépcsőfoka 1,2 m lehet.

Ugyanígy el lehet végezni a természetes kő rejtett rögzítését is.

Természetes kő és kerámia gránit rejtett rögzítése

Természetes kő rejtett rögzítése

Az AYPC.150.0106 vízszintes vezetősínrendszer lehetővé teszi a természetes kő rejtett rögzítését más, hatékonyabb módon. A természetes kő 20 mm vastag lehet.

Természetes kő rejtett rögzítése