ALT EF65 Egységes függönyfalrendszer

ALT EF65 Egységes függönyfalrendszer

Az ALT EF65 egyesített függönyfalrendszert arra tervezték, hogy a függönyfal üvegezését kész modulok (elemek) segítségével készítsék el, amelyeket előzetesen műhelyben szereltek össze. Ez az összeszerelési mód lehetővé teszi az állványszerelési folyamat mellőzését, és nagyban megkönnyíti a magasépítést.

Ennek a rendszernek a fő elemei a keretprofilok és a kereszttartórudak, amelyek egységet alkotnak. Az ilyen konstrukciókban a kitöltő egységeket üveglapok és éktömítések segítségével rögzítik. A tömítéskészlet az egységek összekapcsolására és tömítésére szolgál.

Az ALT EF 65 rendszer lehetővé teszi a nagyméretű panelek és üvegezések műhelyben történő teljes összeszerelését és egyszerű beépítését az épületre (beleértve az olyan elemek beszerelését, mint a helyhez kötött ablakkeretek, szellőzőrendszerek és speciális ablak alatti falpanelek).

Az egységnyi függönyfalak összeszerelése a következő sorrendben történik

Első lépés

Az alumínium profilokból és IGU-kból (üveg, szilárd kitöltő egységek) egy üzemben szerelik össze az egységeket.

Második lépés

Az épület földmérése és a tartószerkezetek födémre szerelése.

Harmadik lépés

A legyártott egységeket konténerekben csomagolják és szállítják az épületbe, ahol felakasztják a pofonokhoz rögzített tartókra.
 

Egységes függönyfal előnyei

A magas szintű műhelyszerelhetőségnek köszönhetően az egyesített függönyfalak a szerelési szempontból és az összeszerelt szerkezet minőségében előnyökkel járnak a kereszttartós homlokzattal szemben, azaz:

  • Elemek szabványosítása a tervezési szakaszban, az összeszerelési műveletek magas színvonala, szoros ellenőrzés a gyártási folyamat során, végső minőségellenőrzés;

  • Az épületterület kevesebb munkavégzéssel történő összeszerelése az emberi tényező hatásának (a hibák fellépésének) csökkenéséhez vezet;

  • Az építkezés ideje szinte nem függ az időjárástól

  • feltételek, mivel az összes szerkezetet a gyártóműhelyben szerelik össze;

  • A szerelés emeletenként történik, zárt épülethomlokzattal a befejező munkákat korábban is el lehetett kezdeni;

  • Alacsony hőmérsékleten történő összeszerelés lehetősége a műszaki folyamat jelentős változtatása nélkül;

  • Lehetőség van az épület gyorsabb birtokbavételére, üzembe helyezésére, beruházás megtérülésére.

Az ALT EF65 egyesített függönyfal kiviteli változatai

HAGYOMÁNYOS HOMLOKZAT 
ablakszerelvény látható rögzítése üveglapok
segítségével

FÉLSZERKEZETI ÜVEGEZÉS
„függőleges vonal” függőleges profilvonallal
a homlokzaton

FÉLSZERKEZETI ÜVEGEZÉS
„vízszintes vonal” vízszintes profilvonallal
a homlokzaton

SZERKEZETI ÜVEGEZÉS
„függőleges vonalú”
teljesen üveghomlokzat, kívül alumínium profilok nélkül

Az ALT EF65 rendszer sajátos tulajdonságai

Különböző méretű
keretek találkozása A különböző méretű keretek összekapcsolásának lehetősége lehetővé teszi az épület központi szárnyaiban az anyagválasztás optimalizálását és a terhelt (sarok) homlokzati területeken a megfelelő profil kiválasztását.

Többkamrás keretprofilok
Az egységek műhelyszerelése során a keretprofilok vágása 45°-os szögben történik, mint a keretek összeszerelésénél. A keretprofil három zárt kamrával rendelkezik. A többkamrás keretprofilok és a három fúvókaelem segítségével összeszerelt szögletek együttesen további fixitást és tartósságot adnak az elemnek. A Jetnut elemeket egy- vagy kétkomponensű ragasztóval kezeljük, a szerkezet összeszerelése során szögrögzítés szögpremelő szerszámmal vagy szögek segítségével lehetséges.

Kétféle keresztmetszőrudak csatlakozása
A keresztirányú profilok rögzítése végű önmetsző csavarok segítségével történik. Ezen kívül van egy sor kereszttartó is, amelyek jetnut elemekkel vannak rögzítve. A rendszer egy csavaros és szöges szögrögzítéssel rendelkezik a kereszttartó elülső, középső és hátsó részén, hogy biztosítsa a T-elágazás további biztonságát. Az alternatív rendszerekhez képest az ALT EF65 rendszer fő jellemzője, hogy a szerkezet összeszerelése során hiányoznak a komplex profilok alakítási műveletei, ami minimalizálja a modulok összeszerelésének idejét, csökkenti a munkaráfordítást, javítja a végtermék minőségét.

Az üvegezés gyöngyök rögzítésének két módja
A modulok üvegezése és panelek vagy ablakszerkezetek beépítése a raktárban történik, közvetlenül az elemek összeszerelésekor. Ebben a rendszerben a kitöltő egységek rögzítése üveglapok és ékelő tömítések segítségével történik. Az üvegezés 45°-os szögben történik, ami eltér az ablak-ajtó szerkezetektől. Az üveggyöngyök spontán lekattanásának kizárására a szállítás és az egységek összeszerelése során, valamint az épületburok kiaknázása során. Az ALT EF65 rendszer a következő rögzítési módokat kínálja:

Végső önmetsző csavarok segítségével;

Rozsdamentes acélból készült EF65.2000 elem segítségével.

A szögmodulok megvalósításának több lehetséges változata
A modulok (egységek) véletlenszerű szögben csatlakoztathatók a konfigurációtól vagy az épület homlokzatától függően. Szabványos tömítés esetén a homlokzat 1,5°-os szögben oldalra forgatható az egységek csomópontja mentén. A homlokzat ±90°-os szögben történő elforgatásának helyén szögmodulok alkalmazása szükséges, melyeket speciális szögletű profilok segítségével állítanak elő.

A vízszintes profilok kamrák teljessége
A vízszintes profilok kamráinak teljessége a szögmodulokban további szintű homlokzati vízzáróságot biztosít.

Kiegészítő illesztőelem
A kiegészítő illesztőelem (EF65.1953 forgócsap és EF65.1954) használata a sarok- és kétrészes modulokban lehetővé teszi a szélterhelés egyenlő eloszlását a függőleges profilokon.

A csapágykészlet elérhetősége
Rendszerrögzítő elemeket használnak az egységek épület lábazathoz való rögzítésére. Az épületre szerelhető egységek csapágykészletei acélból készülnek, cinkbevonattal. Ezeket a termékeket különféle fémtárgyakkal egészítik ki, és könnyű és biztonságos rögzítést, beállítást, nyúlás-tágulás kompenzációt biztosítanak.

Nagy hőteljesítményű
A német Technoform cég 34 mm-es többkamrás poliamid hőtöréseit a keret- és keresztlécprofilokban használják. A kereszttartó szigetelő kamra alacsony hővezető képességű anyagból készült habosított betétekkel van megtöltve. A szerkezet magas vízzárósági szintje négykontúros tömítéskészlet használatával érhető el. Mindez lehetővé teszi a homlokzati hőteljesítmény növelését és az Uf=2,25 W/(m²°K) «keret-váz» hőátbocsátási szint elérését, a kereszttartó szerelvényegysége pedig Uf=1,55 W/(m²°K) .

Az építmény magas vízzárósági szintje
A homlokzati elemek szerkezeteinek lég- és vízáteresztőképességi követelményei nagy magasságokban az épület belső és külső nyomáskülönbségéhez kapcsolódnak, és meghatározzák a többkontúros tömítőkészlet alkalmazását és a tömítések átfedésének elvét.

Az ALT EF65 egyesített függönyfalrendszer beépíthető szerkezeteinek változatai

Az ALT EF 65 rendszerbe integrált, kifelé nyíló ALT F50 ablakok beépíthetők. Alacsony épületek üvegezésénél az EF65 egyesített függönyfalrendszer segítségével befelé nyíló ALT W72 ablakok használhatók.

 

Integrált ablak rejtett szárnyal
Nincs látható különbség ez a konstrukció és a homlokzat buta részei között. Ezért ez a szárny bármilyen típusú homlokzaton használható.

Integrált ablak látható IGU rögzítéssel
Ebben az ablakban szabványos üvegezést használnak. Rögzítése 40 mm látható szélességű nyomórúddal történik. Javasoljuk, hogy ezt a változatot olyan homlokzatoknál használják, amelyeknél a kitöltőelemek üvegperemekkel vannak rögzítve.

ALT W62 és ALT W72 ablakok különböző típusú nyílásokkal
Ezek a konstrukciók befelé nyílásra szolgálnak, illetve arra az esetre, ha a nyíló elemeket a teljes homlokzaton vizuálisan ki kell emelni.