ALT SL160 Emelő és csúszó szerkezetek

Általános leírás

Az ALT SL160 emelő- és tolóajtórendszer modern megoldás a nagy nyílású üvegezéshez. A rendszer funkcionalitását a nyílástípusok változatossága biztosítja: az ajtók nem foglalják el a belső teret, nagy területet leválasztanak, több helyiséget vagy helyiséget és a teraszt egyesítenek.

Az ALT SL160 rendszer lehetővé teszi egy vagy több aktív vagy fix szárnyú hőszigetelt ablakok és ajtók kivitelezését. Az alábbi kiviteli változatok láthatók:

ALT SL160 kiviteli változatok

Az ALT SL160 rendszer a lehetőségek széles skáláját kínálja az építészeknek és tervezőknek a nagy nyílásokhoz – a falak hőszigetelt emelő- és tolóajtókkal történő cseréje, a magas betörésgátló képesség, a jobb megvilágítás és a hasznos terület jelentős megtakarítása.

ALT SL160 csomópont: SL160.0101 keretprofil, két aktív szárny (egy szárny rögzíthető)

A speciálisan kialakított tömítő- és párkányelemeket úgy fejlesztették ki, hogy ellenálljanak a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak, megbízhatóan védve a helyiségeket a széltől, a nedvességtől és a zajtól.

A habbetétek magas hőszigetelési szintet (Uf ≤ 1,3 W / m²K) tesznek lehetővé, és a legjobb európai analógokhoz hasonló hőszigetelési jellemzőket biztosítanak.

ALT SL160 habosított betétek

A belső és/vagy ráépíthető merevítőprofilok akár 3,3 m magas és 3,2 m széles szárny gyártását is lehetővé teszik nagy szélterhelésű területeken is. A vezetősín rozsdamentes acélból készült, és 50 mm vastagságig sima szárnycsúszást biztosít nehéz, háromrétegű üvegezésű ablakokkal.

A vizsgálati eredmények alapján a vezető német hardverszállítókat választották ki. A rendszer hardverkészletei maximális funkcionalitást biztosítanak, és lehetővé teszik az összes lehetséges típusú szárnynyílás összeszerelését maximális méretekkel és 330 kg-ig. Kiegészítő tartó kocsikészletek használata esetén – 440 kg-ig.

Technikai sajátosságok

Akusztikus teljesítmény

Akár 40 db

Szerelőkeret mélység

160 mm

Hőszigetelés (Uf-érték)

≤1,3 W /m²K

Szerelési szárny mélység

72 mm

Légáteresztés

4. osztály

Max. Üvegvastagság

50 mm

Vízáteresztő képesség

600–750 Pa (9A osztály)

Max. A szárny súlya

440 kg-ig

Betörésállóság

WK2

Max. A szárny magassága

3300 mm-ig

Hardver teherbírása

330 kg-ig

Max. A szárny szélessége

3200 mm-ig

(további támasztó kocsikészletek használatával)

(440 kg)

 

Előnyök

Fényvédő rudak helyhez kötött rendszer: napvédő rúd rögzítése takarókonzolon belül: előnyei

Megnövelt szárnyméretek
A rendszer lehetővé teszi akár 3300 mm magas és 3200 mm széles szárny összeszerelését (nagy méretű szárnyakkal végzett munka során erősítő elemek használata javasolt).

Magas hőszigetelési szint (Uf ≤ 1,3 W/m²K).
A széles poliamid hőhidak alkalmazása, valamint az 50 mm-es hármas üvegezés lehetősége lehetővé teszi a jobb hőtechnikai értékek teljesítését. A keret U-értéke eléri az 1,3 W/m²K-t.

Anti Bi-Metal poliamid hőhíd
A 32 mm-es «Anti Bi-Metal» poliamid hőhidak alkalmazása a szárnyprofilokban lehetővé teszi a kombinált profilok belső és külső oldalai közötti hőmérséklet-eltérések okozta változások kompenzálását.

Kompatibilitás az ALT W72 sorozattal
A rendszer megtartja a varrattér geometriáját a W72 sorozatú kitöltő egységeknél – a lehetséges kitöltés vastagsága 26-50 mm. Az SL160-as szárnyprofilok beépítési mélysége is egybeesik a W72-es profilokkal, így az SL160-at a szabványos „meleg” ALT sorozattal együtt alkalmazva a stílus egységes marad, a tárgyak külső és belső megjelenésének érzékeltetése biztosított.

Anti Bi-Metal poliamid hőhíd

Az SL160.0940, SL160.0941/0942 párkány készletek

Az SL160.0940, SL160.0941/0942 párkánykészletek összetétele

Az ALT SL160 rendszer összeszereléséhez szükséges tartozékokat több párkány készletben egyesítik a vásárlók kényelme és egyszerű összeillesztése érdekében.

ALT SL160 konstrukció összeszerelése

Az ALUTECH cégcsoport új oktatóvideót mutat be az ALT SL160 összeszereléséről és telepítéséről. A videó 20 percen belül bemutatja az ALT SL160 rendszer összeszerelésének összes szakaszát és sorrendjét.

A videós útmutató leegyszerűsíti minden olyan partner és ügyfél munkáját, akik elkezdenek dolgozni az ALT SL160-zal.

A videó három fő részre oszlik:

  • Keret összeszerelés
  • A szárny összeszerelése
  • Szár beépítés