ALT C48 Keretrendszer hőtörés nélkül

Alkalmazási terület

Az alumínium ALT C48 rendszer konstrukcióit épületfalak belső és külső nyílásaiba történő beépítésre tervezték. A rendszer lehetővé teszi külső és belső ajtók, automata tolóajtók, bejárati csoportok, előszobák, kirakatok és belső válaszfalak gyártását bármely adminisztratív és középületben, helyiségben (üzletek, hipermarketek, üzletközpontok, irodák, kereskedelmi pavilonok, gázüzletek) töltőállomások, repülőterek és vasútállomások, autóbusz-állomások stb.).

Általános leírása

Az ALT C48 rendszer széles körű funkcionális képességekkel rendelkezik, és lehetővé teszi a következők gyártását:

 1. Ablakszerkezetek bútorokkal „euro-groove”;
 2. Klasszikus ajtószerkezetek egymásra helyezett zsanérokkal;
 3. Ajtószerkezetek bútorhorony «Fapim»;
 4. Válaszfalak, kombinált szerkezetek;
 5. Automata tolóajtók beépítésére tervezett szerkezetek;
 6. Lebegő ajtók padlózárral.

Az eurohornyos bútorokkal ellátott profilok ablaksorozata lehetővé teszi széles körben elterjedt bútorok beépítését és különféle típusú nyílászárók gyártását: lengő, kihajtható, felül függő, alul nyíló belső.

Az ajtóprofil sorozat (mind a standard sorozat, mind a FAPIM hornyos) ‘koplanáris’ ajtók gyártására szolgál (a tokok és a szárnyak belső és külső felülete egy síkban van). A sorozat különféle nyílóajtó-konstrukciók gyártását teszi lehetővé: egy-, fél-két- és kétszárnyú ajtók; belül és kívül nyíló; egymásra helyezett (látható) és hornyos (rejtett) zsanérokkal; küszöbértékkel vagy anélkül; felső és oldalsó rolórészekkel egy keretben.

Az ALT C48 rendszer összes sorozatának egy alapbeépítési mélysége van a keretprofilhoz, ami 48 mm mély. A rendszer széles körű alkalmazási lehetőségeket kínál különféle típusú töltetekhez: üveg, dupla üveg, szendvicspanel, flakeboard és egyéb anyagok. A rendszerben található profilok, filék és tömítőanyagok termékválasztéka 4-30 m vastagságú tömések beépítését teszi lehetővé.

Konstrukciók összeszerelése

A szerkezetek összeállítása függőleges és vízszintes profilok szögek kontúrokká, úgynevezett keretekké történő összekapcsolásával történik. A szögkötések speciális beágyazott alkatrészek – a profilok belső kamráiba behelyezett, egy- és kétkomponensű ragasztóval, valamint mechanikusan rögzített „fúvókák” segítségével történnek. A szögcsuklók mechanikus rögzítése: présgépen préseléssel vagy csapos rögzítéssel történik. A vízszintes és függőleges alumíniumprofilok, impost profilok csavarok segítségével, valamint beágyazott „jetnut”-ok segítségével rögzítve vagy önmetsző csavarokkal rögzíthetők.

Standard profilszínek: RAL9016 (fehér), RAL8017, RAL8014 (barna) és RAL9006 (ezüst metál). A profilbevonat minősége megfelel a Qualicoat 2000 követelményeinek.

Kényelem és kellemes megjelenés

 • A rendszerprofilok egyenes vonalú klasszikus kialakítása lehetővé teszi a modern stílusú gyártási szerkezeteket;

 • Az ALT C48 rendszerprofilok konfigurálása biztosítja a profilok azonos vizuális arányának megőrzését a szerkezetek lengő, csúszó és vak részeiben;

 • A profilok imposztjainak és kereteinek szélessége három szabványos méretben érhető el: 26 mm , 36 mm és 50 mm . Ez lehetővé teszi az anyagok és a tökéletesen illeszkedő profilok megtakarítását különböző méretű és töltetű konstrukciók tervezésével;

 • Az elsődleges rendszerprofilok (keretek, imposztok, lábtartók, szárnyak, kiegyenlítő profilok) ugyanazokkal a csatlakozási méretekkel rendelkeznek a sarokszintezési szögben. Csökkenti a szükséges kiegészítő alkatrészek körét, kiküszöböli az összekapcsolt profilok síkjainak elmozdulását, növeli a csatlakozások szilárdságát és javítja a szerkezetek megjelenését;

 • Az ajtószerkezetekbe beépített műanyag dugók kiküszöbölik a rés kifújását és vonzóbbá teszik a szerkezetet.

Megbízhatóság és stabilitás

 • A rendszerprofilok geometriai és szilárdsági tulajdonságainak tökéletesen illeszkedő aránya (AlMg0.7Si 6063 Т6 ötvözet a GOST 22233-2001 szerint) biztosítja a szerkezetek megbízható működését hosszú ideig;

 • A nagy és összetett szerkezetek gyártása több különálló szerkezet összekapcsolásával történik kapcsoló- és erősítőprofilok segítségével;

 • Speciális merevítőprofil az ajtócsukó és az automatikus hajtószán rögzítési pontjaiban az elsődleges profilkamrákba való beépítésre szolgál.

Több verziójú csatlakozások

 • A szögletes beágyazott alkatrészek két lehetőséget biztosítanak a szerkezeti szögek összekapcsolására:

  1. A csatlakoztatott profilok présgépen történő benyomásával;

  2. A szögek csapokkal történő rögzítésével, amihez nincs szükség autóipari préselésre.

 • A keret eredeti konfigurációja és az impost profilok kétféle rögzítési lehetőséget biztosítanak:

  1. Alumínium beágyazott alkatrészek felhasználása a profil síkjában csapokkal vagy önmetsző csavarokkal rögzítve;

  2. Önmetsző csavarok használata az impost profilban. Ez egy hatékonyabb csatlakozás, nem igényel beágyazott alkatrészeket, lehetővé teszi az impost profilok szögben történő rögzítését.

Könnyen feldolgozható és összeszerelhető

 • A küszöbök egyszerű rögzítése gyors és egyszerű összeszerelést tesz lehetővé. Az ajtószerkezet üzemeltetése során a küszöbprofil sérülés vagy elhasználódás esetén a teljes szerkezet szétszerelése nélkül egyszerűen cserélhető. Két szabványos küszöbtípus létezik: nagy és kicsi – új építésű és felújított épületeknél;

 • Az egyedi kiegészítő profilok és alkatrészek az ajtószárnyak alsó és a küszöbhöz/padlóhoz való csatlakozásának központi megoldásaihoz nem igényelnek további marási műveleteket. Ezek a profilok egyszerű és kényelmes összeszerelést tesznek lehetővé, 90°-ban vannak vágva;

 • A keret- és szárnyprofilokhoz tervezett általános célú tartólemez csökkenti az alkatrészek választékát;

 • Az ablakszárny kidolgozott konfigurációja lehetővé teszi egy szabványos méretű üvegütköző profil használatát a redőny- és lengőrészben, így szinte teljesen kizárja a szerkezet- és anyagsorrend-számítási hibákat.

Imposztrögzítés alumínium beágyazott alkatrészekkel
Imposztrögzítés önmetsző csavarokkal
Küszöb rögzítő összeállítás

Alkalmazott bútorok

A klasszikus ajtó-ablak profilsorozatból történő szerkezetek összeszerelésekor a piacon általánosan elérhető szabványos bútorok alkalmazhatók.

A FAPIM bútorhornyos ajtósorozat új, fejlettebb FAPIM bútorhornyú profilokból áll, amely jelentősen megnöveli az ajtószerkezetek gyártási kapacitását a bútorelemek egyszerű és kényelmes beszerelése révén:

 • ajtópántok;

 • reteszek és megfelelők;

 • zárcsapás.

A szabványos profilsorozatokhoz képest az ajtószerkezet gyártása során elért időmegtakarítás eléri a 40 percet a munkaigényes műveletek kizárása miatt: zsanérnyílások mérése, fúrása, nyílás pozicionálása és marása a zár kereszttartójához és reteszéhez.

A bútorelemek rögzítése zárcsavarok segítségével történik a profilhoz, így lehetővé válik a bútorok egyszerű és gyors beszerelése vagy javítás esetén cseréje.

Felszerelés

A következő berendezések szükségesek az ALT С48 profilrendszerrel történő szerkezet-összeszerelési hely felállításához:

 1. Egy- vagy két-fej cutoff fűrészt a vágási profilok 45 ° vagy 90 °;
 2. Mintamaró gép hornyok marására zárak, magrészek, fogantyúk, nyomószerelvények, vízi utak stb. számára;
 3. Marógép impost profilélek megmunkálásához ;
 4. Nyomógép ablak- és ajtószerkezetek szögösszekötőinek összeszerelésére az összefüggő profilok besajtolásával egy előre szerelt szögletes beágyazott részen.

A korai szakaszban a szögkötések csapokkal szerelhetők össze, mivel ezek nem igényelnek többletköltséget a sarokvágó gép számára.

Hornyolt ajtópánt beépítése
Az ajtózár és az ellendarab beszerelése
A zár beszerelése